Dino's

Papo 55077 Spinosaurus Aegyptiacus Limited Edition

55077

Papo

€ 43,49

Inclusief 21% BTW

Exclusief verzendkosten

Meer informatie

Papo 55077 Spinosaurus Aegyptiacus Limited Edition

Deze buitengewone dinosaurus leefde 110 tot 97 miljoen jaar geleden in wat nu Noord-Afrika is. De Aegiptiacus Spinosaurus is de grootste bekende theropod tot nu toe, het is ook de grootste terrestrische carnivoor die is geregistreerd!

De eerste botten van Spinosaurus Aegyptiacus werden aan het begin van de 20e eeuw (in 1912) opgegraven door een Duitse paleontologische expeditie. Veel van de kennis over deze dinosaurus is gebaseerd op deze eerste ontdekking. Recente studies hebben het echter mogelijk gemaakt om de anatomie en manier van leven te verduidelijken. Het zou inderdaad de enige theropod zijn die zich aan een semi-aquatisch leven had kunnen aanpassen, omdat het vissen en jagen kon combineren, net als de grizzlybeer van vandaag.

Het PAPO-model in beperkte oplage toont alle specifieke functies. Zijn lichaamsbouw, dicht bij die van een krokodil, is bijzonder gedrongen. Aegiptiacus Spinosaurus gemeten tussen 16 en 18 meter voor een gewicht van 11 ton. De zeer dichte botten van de onderste ledematen verhinderden dat het dreef en liet het recht in het water rechtop gaan. Het gebruikte het bovenste deel van zijn lichaam om op zijn prooi te jagen. Aegiptiacus Spinosaurus had een neusrug die zijn ogen domineerde en externe neusgaten dicht bij de ogen.

Zijn mond, die op vele rechte en conische tanden uitkwam, was lang en smal als die van een krokodil. Dit helpt ons te bevestigen dat hij gedeeltelijk piscivoor was terwijl hij zich ook kon voeden met jonge dinosaurussen!

Het mysterie rond hun zeer grote ruggengraat is nog steeds in debat en het blijft wetenschappers over de hele wereld verdelen. Tot 160 cm hoog was Aegipticus Spinosaurus bedekt met een sluier van de huid die, volgens sommigen, fungeerde als een thermische regulator, terwijl anderen geloven dat het een grote gespierde bult ondersteunde, vergelijkbaar met wat we in Bison waarnemen.

Maat: 40,3 x 16,5 cm

Recensies

Schrijf uw recensie

Papo 55077 Spinosaurus Aegyptiacus Limited Edition

Papo 55077 Spinosaurus Aegyptiacus Limited Edition