Hama Strijkkralen

Hama Strijkkralen

Hama strijkkralen zijn leverbaar in 3 verschillende maten. De ''normale''/standaard maat zijn de Hama MIDI strijkkralen, deze zijn voor kinderen vanaf 5 jaar (Ø 5 mm). Voor kinderen vanaf 3 jaar hebben we de Hama MAXI (Ø 10 mm) strijkkralen en voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen hebben we de Hama MINI (Ø 2,5 mm) strijkkralen.


Hoe moet je Hama strijkkralen strijken?

Is je zoontje of dochter klaar met zijn of haar kunstwerk, dan moet het natuurlijk gestreken worden. Maar hoe doe je dat ook al weer, en hoe warm moet je je strijkijzer instellen?

Het is gelukkig heel eenvoudig. Stel het strijkijzer in op stand wol (oo) voor de Hama Mini strijkkralen, op katoen (oo) voor de Midi strijkkralen en op linnen (ooo) voor Maxi strijkkralen. Leg het strijkpapier boven op de grondplaat met strijkkralen. Maak met het strijkijzer cirkelende bewegingen over het strijkpapier. Na korte tijd ziet men dat de kleur van de kralen plotseling veel duidelijker zijn door het strijkpapier, dan is het strijken klaar. Verwijder het strijkpapier voorzichtig en laat het motief een paar minuten afkoelen.

Let op, het strijken moet door een volwassenen gebeuren i.v.m. de hitte van het strijkijzer.

Hier is de gehele gebruiksaanwijzing van Hama te downloaden.